Bahan-Bahan: | |
Utk perap daging: 10 keping daging kambing(slices ) setongkol halia <> 10 cm(ditumbuk halus) 3 sudu kecil lada hitam(ditumbuk halus) kicap manis selabu bawang putih(ditumbuk halus) 3 sudu osyter sauce Garam dan gula secukup rasa | Utk Gravy:(Black pepper gravy) 1 Liter susu segar 2 sudu besar tepung jagung( utk pekatkan kuah) 3 sudu besar Lada hitam (ditumbuk halus) 3 sudu besar tomato sos atau cuka (1 sudu kecil) Kicap manis Butter( 2 sudu besar) Kiub daging lembu ( 2 ketul) |
Cara: | |
Daging yg diperap: 1.)Gaulkan kesemua bahan diatas dan perap selama 2 jam. 2.) Untuk memasang, gunakan sedikit minyak atau kuali non stick . 3.)Masak sehingga daging empuk.Jgn teerllau lama , kerana jika overcook , daging akan keras. Utk gravy: 1.) Panaskan butter. Setelah cair masukkan semua bahan yang lain dan tunggu sehingga mendidih.Setelah mendidih, angkat dan sedia utk digunakan. | |
Tambahan: | |
Sukatan gravy diatas adalah utk 20 keping daging. |
Wednesday, 9 March 2011
Lamb Chop
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment