Thursday, 3 February 2011

Biskut Kacang Hazel


Bahan-bahan

A
200g tepung gandum
1 camca teh serbuk penaik
½ camca teh
serbuk kayu manis





2 cawan NESTLÉ® CORNFLAKES, dikisar halus
100g serbuk kacang hazel
180g mentega atau majerin
100g gula kaster
1 camca teh esen vanila
1 biji telur kuning
1 biji telur putih

coklat masakan cair


Cara Membuatnya

  1. Ayak bersama bahan A dan masukkan NESTLÉ® CORNFLAKES serbuk kacang hazel; ketepikan.
  2. Krim mentega, gula, vanila esen dan telur kuning hingga sebati. Kaup balikkan campuran tepung dan gaul hingga menjadi lembut.
  3. Canai doh setebal 1 cm, terap dengan acuan yang disukai.
  4. Letak biskut di atas dulang pembakar yang telah dilenser. Jarakkan untuk biskut mengembang. Sapu telur putih dan tabur cincangan kacang hazel.
  5. Bakar dalam ketuhar yang bersuhu 180°C selama 12-15 minit atau hingga kekuningan; keluarkan dari ketuhar dan sejukkan.


No comments:

Post a Comment