Bahan-Bahan: | |
1 ekor ikan bawal (dikelar) 3 sudu besar kicap lemak manis 1 cawan air Sedikit garam Sedikit bahan perasa Minyak untuk menggoreng Daun pastri dihiris halus | Bahan-bahan ditumbuk : 4 biji bawang merah 2 biji bawang putih 10 biji cili api |
Cara: | |
Ikan bawal disapu dengan garam, kemudian goreng seperti biasa (toskan). Masukkan sedikit minyak ke dalam kuali, bila panas masukkan bahan yang ditumbuk tadi, goreng sehingga kuning. Kemudian masukkan garam dan bahan perasa. Bila sebati masukkan air dan kicap. Bila mendidih sedikit masukkan ikan yang digoreng tadi. Biarkan sebentar, kemudian angkat dan hidang, taburkan dengan daun pastri. | |
Tambahan: | |
Jika anda penggemar masakan pedas, boleh lebihkan cili api. |
Friday, 4 February 2011
Ikan Masak Kicap Bercili
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment