Thursday, 3 February 2011
Coffee Crystal Meringues
Persediaan
15 minit
Bahan-bahan:
2 biji putih telur
2/3 cawan (160g/5 1/2 oz) gula castard
1 sudu teh kopi segera
i sudu teh icing sugar
1/3 cawan (40 g/1 1/4 oz) walnut cincang
2 sudu besar coffee crystal
Cara-cara:
1. Panaskan oven 150C (300F).
2. Sapukan dulang pembakar dengan marjerin.
3. Pukul putih telur sehingga kembang, masukkan perlahan-lahan gula castar pukul hingga kembang secara berterusan.
4. Masukkan kopi sehingga adunan menjadi warna dan tuangkan walnut dalam adunan tersebut.
5. Ambil satu sudu teh adunan dan bulat-bulatkan, masukkan dalam dulang pembakar.
6. Taburkan coffee crystal dan bakar selama 40 minit sehingga adunan kering dan rangup.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment