Bahan-Bahan: | |
230 gm tepung red rose 1 biji telur (diambil kuningnya) ½ sudu teh esen vanila 1 kotak cooking chocolate | 125 gm mentega 60 gm gula icing 1 paket badam (dipanggang / dibakar) sedikit badam yang dikisar halus. |
Cara: | |
Mentega & gula dipukul separa kembang. Pukul mentega dan gula hingga separa kembang. Masukkan kuning telur dan esen vanila, kemudian kacau. Akhir sekali masukkan tepung red rose tadi sehingga boleh diuli. Salutkan badam tadi dengan adunan sebiji-biji dan bakar pada suhu 180C selama 12 minit. Setelah sejuk, masakkan coklat dan celupkan badam yang disalut tadi. Kemudian masukkan ke dalam paper cups. Tabur sedikit badam halus sebagai hiasan. |
Thursday, 3 February 2011
Biskut London Almond
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment