Wednesday 2 February 2011

Kek Coklat Delight


Bahan-Bahan:
2 cawan tepung gandum
1 cawan koko
1 sudu teh garam
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh soda bicarbonate

¾ cawan mentega
1 2/3 cawan gula caster
3 biji telur ayam
1 cawan air suam atau susu bercoklat
300 gm coklat masakkan
½ tin susu cair
Cara:
Pukul mentega dan gula hingga kembang, kemudian masukkan telur ayam sebiji demi sebiji, pukul hingga kembang, masukkan air dan tepung berselang seli. Lapiskan loyang dengan kertas minyak dan bakar dalam kepanasan 180Âșc selama 30 - 45 minit.

Cairkan coklat masakkan di atas double boiler kemudian masukkan susu cair dan kacau hingga kental atau di biarkan sejuk sedikit kemudian di hias di atas kek yang telah sejuk.

No comments:

Post a Comment